Ustanova za kulturne djelatnosti „Ante Evetović Miroljub“ Valpovo Vam s ponosom donosi:

KONCERT

Chamber trio Crisóstomo

Krešimir Marmilić, violina

Matija Štajcar, violončelo

Veronika Lemishenko, harfa

 Vrijeme: Srijeda, 29. svibnja 2024. godine u 20:00 sati

Mjesto: Kapelica Sv. Trojstva dvorca Prandau-Normann, Valpovo

BESPLATAN ULAZ!

PROGRAM:

  • Stjepan N. detto Spadina – Sonata br. 5 (ADAGIO – ALLEGRO – ANDANTINO MODERATO)                                                              
  • Jan Ladislav Dusek – Trio sonata za harfu, violinu i violončelo ( Allegro Brillante – II. Andantino – III. Rondo. Allegro moderato)
  • F. Handel – Koncert u B Duru op 4, br. 6, 1 stavak
  • Erwin Schulhoff – Zingaresca
  • Rudolf Matz – Elegia
  • Johannes Snoer – Valse caprice in G-major
  • Valeriy Antonyuk – Nocturne 
  • Rolf Lowland – Papilon, Invitation                                                                      

BIOGRAFIJE:

Crisóstomo trio – komorni trio Crisóstomo, istaknuo se koncertima ljetnih festivala i nametnuo kao nesvakidašnji sastav glazbenika izuzetno bogatih iskustvom u izvođenju komorne glazbe. Čine ga  glazbenici čija suradnja donosi programsko osvježenje na našu koncertnu scenu pa ih publika redovito ispraća ushićenjem i odobravanjem. Izvrstan prijem ostvarili su i kod talijanske publike na Festival Udine Castello u Udinama gdje su nastupili u sastavu Zagreb Pallette ansambla a također i na 56. izdanju plovdivskog festivala komorne glazbe u Bugarskoj. Brojne video zapise sa svojih koncerata objavili su na stranicama Youtube. Crisóstomo, osim djela pisanih u originalu i u obliku obrada za njihov sastav, pažnju posvećuje i hrvatskim autorima koje često izvodi na svojim koncertima „…osim glazbenika  i njihovog muziciranja, te ponekog  cvrčka i dakako zasluženog pljeska posjetitelja doista se nije  čuo niti glas. Najbolji dokaz  da je riječ o pravoj poslastici  za ljubitelje klasične glazbe. (Zadarski list).

Krešimir Marmilić – rođen u Zagrebu. Diplomirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Kristijana Petrovića i prof. Tamare Smirnov. Usavršavao se kod prof. Henryka Kowalskog na Indiana University. Kao solist, nastupao je u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Švicarskoj, Njemačkoj, Finskoj i Španjolskoj. Pronalazi i od 1991. praizvodi djela starih hrvatskih autora. Snima i nastupa u emisijama HTV-a o Krežmi, Jarnoviću i Spadini. Za emisiju o Spadini pisao je i scenario. Objavio je 6 rukopisa nota Franje Krežme pod naslovom «Album» kao urednik i izdavač. Inicijator je tiskanja djela I.M. Jarnovića i F. Krežme izdanja MIC-a iz Zagreba. Tonski zapis „Nočni čar“ sa djelima F. Krežme objavljen mu je 2018. godine te „Piano Violinissimo“ minijature hrvatskih skladatelja 2022. Voditelj je i osnivač Gudačkog kvarteta Cadenza Zagreb (1995) kao i nekoliko komornih sastava; Klavirski trio MAK, Komorni duo i Komorni trio Crisostomo, Croazzolla Concertante ansambl. Član je također i Chordes i Solemnis tria. Radio je u orkestrima u SAD, Španjolskoj, Nizozemskoj, Sloveniji te Hrvatskoj. Snimao je djela hrvatskih skladatelja za potrebe HRT.  Aktivno koncertno nastupa i surađuje s mnogim istaknutim i priznatim glazbenicima.

Matija Štajcar – rođen u Zagrebu. Violončelo je učio kod prof. Csifary, prof.  Baert, prof. Van Doorn i prof. Gandron. Bio je član orkestara ; BRT – simph. Orch., Solisti Belgijskog komornog orkestra, Opera Royal de la Monay – Bruxelles, Koninlijke Opera te Gent, i WDR – simph. Ork..Također, bio je član mnogih komornih sastava ; Trio Musical Consort, Gudački kvartet Cadenza, C.P. Musica Sacra, Klavirski trio MAK. Stalni je član  Komornog dua I tria Crisóstomo. Na mnogobrojnim koncertima nastupao je i kao solist. Od 2.020 djeluje u Plovdivu u Bugarskoj gdje se osim koncertnoim nastupima bavi i pedagogijom.

Veronika Lemishenko (harfa, Ukrajina) – Dobitnik je nagrada na međunarodnim natjecanjima harfista u Walesu, Francuskoj, Španjolskoj, Ukrajini, Češkoj, Bugarskoj, Rusiji, Grčkoj, Singapuru. Harfistica je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku. Gostujući je harfist u Nacionalnom simfonijskom orkestru Ukrajine. Nastupala je na međunarodnim glazbenim festivalima «La Folle Journee», «Camac Festival" (Francuska), "HarpMasters Festspiele" (Švicarska), "Lisboa Harp Seminar" (Portugal), "Arpa Viggianes" (Italija), "Midwest TN Harpfest" (SAD). Kao solist nastupala je u dvoranama poput Royal Academy of Music (London, Engleska), Esplanade (Singapur), u orkestru; u Bečkom Konzerthaus (Austrija), Berlinska filharmonija (Njemačka), Pariška filharmonija(Francuska), Teatro La Fenice (Italija) .Art-direktor je natjecanja i festivala "Glowing Harp" (Kharkiv, Ukrajina), član Upravnog odbora Svjetskog harfističkog kongresa i Europskog Odbora Unije glazbenih natjecanja mladih (EMCY). Suosnivač je "Dobrotvorna zaklada Veronika Lemishenko" za potporu Ukrajini.

Skip to content