U subotu, 11. svibnja 2024. godine, je u prekrasnom ambijentu dvorca Prandau – Norman u Valpovu održan peti Festival sira & vina.

Tako je nastavljena tradicija gastro enološke priredbe koja svake godine širi lepezu posjetitelja iz sve šireg kruga poklonika vrhunskih sireva i vina.

Trinaest vinara iz raznih slavonskih vinogorja došlo je valpovačkoj festivalskoj publici ponuditi birana vina, a svatko je mogao pronaći za sebe čarobnu formulu i omjer vina iz najdubljih kutaka podruma vinara: VINA GERSTMAJER (Zmajevac), VINARIJA MARIJA (Ilok), VINARIJA ZAJEC (Zmajevac), VINARIJA KUSIĆ (Zmajevac), VINARIJA SVJETLI DVORI (Karanac), DANUBIO VINARIJA (Aljmaš), VINARIJA LONČAR (Ilok), VINARIJA PAPAK (Ilok), VINARIJA PINKERT (Suza), SZABO VINOGRADARSTVO I VINARSTVO (Karanac), VINARIJA HORVAT (Kamenac), VINARIJA SIBER (Erdut), VINARIJA ZLATNO BRDO (Zmajevac) te sireva iz većih ili manjih pogona za preradu mlijeka: MINI SIRANA GAŠIĆ (Vuka), OPG GETO (Darda), OPG PRANJIĆ (Drenovci), OPG KRULJAC (Vladislavci), SIRANA SRIJEMAC (Bapska), PERKAN D.O.O. (Kupres)

Za ukupan doživljaj i ugodu satkanu od bogate ponude i zanimljivog programa protkanog zvucima funka, disca, popa i elektronske glazbe, potpomognute svjetlosnim  instalacijama brinula se brojna ekipa volontera i vrsnih glazbenika i zabavljača od kojih je GIULIANO bio zvijezda večeri. U njega su kao predgrupe nastupili DIKTATORI i GROOVETASTIC, a DJ G-FORCE za završne ritmove.

Petim festivalom sira i vina započeo je Vinski mjesec Osječko-baranjske županije s bogatim programom koji završava 5. srpnja s Večeri vina i umjetnosti u Osijeku.

Tekst: Vladimir Vazdar

Foto: Foto Anita Valpovo

Skip to content