Ustanova za kulturne djelatnosti „Ante Evetović Miroljub“ Valpovo i TEATAR EXIT Vam donose

HIT KOMEDIJU:

„ NEVJEROJATAN DOGAĐAJ “

Vrijeme: Utorak, 21.5.2024. u 20:00 sati
Mjesto: Centar kulture „Matija Petar Katančić“ Valpovo

Pretprodaja ulaznica: Edukacijsko-interpretacijski centar (031/358-489, 031/293-288),

Gradska knjižnica i čitaonica Valpovo (031/651-499)

te 1 sat prije početka predstave!

Cijena: 8,00 €

Redateljica: Ivica Boban

Glume: Filip Detelić, Anja Matković, Tara Rosandić, Erna Rudnički

Trajanje: 1:45min

O PREDSTAVI:

U virtuoznoj kazališnoj i glumačkoj igri, punoj kalamburičnih zapleta u stilu suvremene komedije dell’ arte četvero novih mladih glumaca – Filip Detelić, Anja Matković, Tara Rosandić i Erna Rudnički transformirat će se pred vama snagom svog talenta i zavidnom vještinom u više od dvadesetak likova koji su se jednog dana našli u vrtlogu nevjerojatno turbulentnog događaja u vašem gradu.

…..Saznat ćete kak’ jedan taksist baš tog dana ni imal sreće… i kak’ se promotorica zdravog života našla na fasadi i skočila s trećeg kata…i kak’ je zaposlenica Zoološkog vrta liznula žabu…i koga je antropologinja i uvažena znanstvenica optužila za gerontrocid…. i kako je otpuštena radnica mesne industrije spašavala susjeda od infarkta…. i kako je zbog izvanrednih vijesti i kriznog stanja prekinuta TV emisija Global…. i što se dogodilo u jednom Night clubu kad je reprezentativka ženskog nogometa prvi put obukla štikle… i sve to i još mnogo više….

Predstava Nevjerojatan događaj, na rubu zbilje i fikcije, istine i mašte, problematizira našu istraumatiziranu stvarnost, sve težu i za mnoge nepodnošljivu svakodnevnicu, borbu da se opstane i izvuče iz neplaćenih računa, kredita i minusa, narušenih odnosa, samoće, i svih nemogućih ali bolno stvarnih problema i bezizlaznih situacija tranzicijskog neo-liberalno kapitalističkog vremena koje živimo.

Svi su ti problemi upisani u živote sedam glavnih i još petnaestak sporednih likova koje ćete upoznati tijekom predstave i koji će vam ispričati svoje istovremeno smiješne i tužne priče i razotkriti pred vama i ono što nikome ne mogu, nemaju ili ne bi rekli – jer pozornica je, vjerujemo, ono mjesto gdje možemo i moramo do kraja razgolititi i stvarnost i našu intimu, nasmijati se do suza tuđim i svojim slabostima, glupostima, pa i nesrećama – gdje se možemo rasteretiti, utješiti, osvijestiti i zajedno doživjeti i trenutke katarze.

Skip to content