Jučer je na ulicama grada i na središnjem trgu bilo bučno, veselo i šareno.

Više od pet stotina maskiranih dječaka, djevojčica, mama, tata, baka i djedova prodefiliralo je gradom u sklopu 30. dječjeg karnevala u Valpovu.

Pod pokroviteljstvom Grada Valpova organizatori jubilarnog 30. Dječjeg karnevala su bili Turistička zajednica Grada Valpova, Gradsko društvo Crvenog križa, Puhački orkestar DVD Valpovo, Društvo Naša djeca, Mažoretkinje i Odred izviđača „Darko Tivanovac“.

Njihovi su se napori isplatili jer je maskirana povorka privukla brojne posjetitelje od kojih su mnogi također bili maskirani, a sve su se maske stopile na središnjem gradskom trgu i predstavile znatiželjnoj publici. Povorku su predvodili izviđači i glazbenici Puhačkog orkestra DVD Valpova koji su, u skladu s tradicijom i sami bili maskirani – ove godine u medicinsko osoblje u štrajku. Put ih je vodio od Valme do kraja trga i nazad, a u povorci su sudjelovali, patuljci, Štrumpfovi, liječnice i liječnici, skijaši, licitarska srca, snjegovići, cvijeće, slikari, svatovi, policajci… i bezbroj drugih maski.

Veselje je kulminiralo kada je zamjenica dječjeg gradonačelnika Lucija Brajnović maskama predala ključeve grada i kada je počelo predstavljanje maskirane povorke na pozornici. Nakon mimohoda i prigodnog programa kroz koji je vodila Ines Brezovac Horvat izabrane su najljepše maske.

Među pojedinačnim maskama nagrade su osvojili Bruna Šaronić kao bubamara, Samuel Šovagović kao vuk i tena Varžić, s osobom.
Među skupnim maskama treće je mjesto pripalo 2.a razredu OŠ za skupnu masku Kec na 18, drugu nagradu je osvojila skupina Ribice Dječjeg vrtića Moj Bambi za skupnu masku Patuljci, a prvu je nagradu osvojila skupina Pčelice Dječjeg vrtića Maza, za skupnu masku Cvjetno društvo maza.
Maskirani sudionici veselog 30. Dječjeg karnevala nagrađeni su krofnama i toplim čajem.

Tekst: Vladimir Vazdar
Foto Anita Valpovo

Skip to content