Kao podršku svojim sugrađanima starije životne dobi, Turistička zajednica Grada Valpova im je jučer, poklonila 10 pari štapova za nordijsko hodanje.

– Sve više umirovljenika svjesno je činjenice da je za mentalno zdravlje vrlo važno i fizičko zdravlje, komentirala je Stela Horvat voditeljica programa Za uspravan hod kroz zlatnu dob.
– Jasan pokazatelj o tome je sve veći broj sudionika u fizičkim aktivnostima. Dio polaznika je bio uskraćen za ovaj vid rekreacije, zbog pomanjkanja rekvizita, što od danas više neće biti slučaj.

Važno je napomenuti da su Turistička zajednica i Grad Valpovo, kroz projekt Inkluzivni val od 2021. god do sada poklonili na korištenje šezdeset pari štapova za nordijsko hodanje zbog intenzivnijeg prakticiranja ove aktivnost i zimskim mjesecima, što zainteresirani sugrađani kontinuiranim rekreiranjem pozdravljaju.

Ovakvom svjesnošću o važnosti preventivne brige Grad Valpovo poprima novu dimenziju, jer prevencija i zdravlje su na prvom mjestu, zaključila je Stela Horvat.

Tekst: Vladimir Vazdar

Skip to content