Ustanova za kulturne djelatnosti „Ante Evetović Miroljub“ Valpovo Vam donosi:

KONCERT

ZAGREBAČKOG KOMORNOG ORKESTRA

Vrijeme: Ponedjeljak, 29. svibnja 2023. godine u 19:30 sati
Mjesto: Župna crkva Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije Valpovo

BESPLATAN ULAZ!

PROGRAM:

W A Mozart Divertimento K-137 u B duru
Andante-Allegro di molto – Allegro assai

A Dvorak Slavenski ples op 72 br 2

A Vivaldi Koncert za dvije violine u a molu RV 522
Allegro – Larghetto e Spiritoso -Allegro
Petromila Marica Jakas, Lara Rimac violine

J Brahms Madžarski ples No 5

J Brahms Madžarski ples No 1
Noami Konforta violina

E Grieg Holberg suite
Praeludium-Sarabande -Gavotte -Air -Rigaudon

BIOGRAFIJA:
Zagrebački komorni orkestar čine glazbenici koji izvodeći baroknu, klasičnu i suvremenu glazbu žele široj publici predstaviti bogatstvo i ljepotu ozbiljnih nota.

Kroz međunarodni Festival Musica Maxima te brojne koncerte i gostovanja, Zagrebački komorni orkestar sa svojim prijateljima glazbenicima iz cijelog svijeta pokušava dodatno potaknuti ljubav prema klasičnoj glazbi. Zagrebački violinisti, Mladen Dervenkar i Marko Mađarić, okupili su 2004. petnaest mladih vrhunski obrazovanih gudača s Muzičke akademije u Zagrebu i nanovo pokrenuli Zagrebački komorni orkestar koji je Rudolf Matz okupio još davne 1937. godine s idejom da nastave tradiciju zagrebačke violinističke škole.

Kvalitetu dosadašnjeg djelovanja ZKO-a prepoznata je u suradnji sa solistima poput Maxima Fedotova, „Ruski paganini“ kako ga je nazvao Frankfurter Rundschau, „Narodni umjetnik“ 2002., dobitnik mnogobrojnih nagrada na međunarodnim violinističkim natjecanjima (tokijskom i moskovskom nazvana po Čajkovskom i ženevskom nazvano po Paganiniju); Monike Leskovar, pobjednice prestižnog Čajkovski natjecanja za mlade u Japanu 1995.; Galine Petrove, ruska „Narodna umjetnica“ 2001.; Francoisa Weigela, usavršavao se u klasi Olivier Messiaena, a BBC ga je opisao kao glazbenika rijetko viđene tehničke i muzikalne sigurnosti, i drugih. Orkestru su značajno doprinijeli i dosadašnji voditelji Diane Pascal, Tonko Ninić i Orest Shourgot. Posebnu važnost za ZKO ima i trajna suradnja i prijateljstvo s ruskim virtuozom Maximom Fedotovim, koji je od samog početka djelovanja orkestra počasni voditelj, a od 2009. godine i umjetnički direktor međunarodnog festivala Musica Maxima u organizaciji Zagrebačkog komornog orkestra.

Skip to content