Valpovčani i njihovi gosti u novu su 2023. godinu ušli veselo i rasplesano uz Jovalius band i bučno uz tisuće raketa vatrometa.

I posljednja večer prošle godine protekla je na središnjem trgu u prigodnom programu Adventa u Valpovu. U večer prije programa posljednjeg dana u staroj godini djeca i odrasli uživali su u vožnji autobusom Djeda Božićnjaka.

Sada već tradicionalno središnji doček, uz one po kafićima, restoranima i u privatnom aranžmanu, organizira se na valpovačkom trgu uz odgovarajuću gastro ponudu u stiliziranom seocetu, koje je bilo popunjeno do posljednjeg mjesta.

Kako se bližila ponoć, ritam kojeg su diktirali glazbenici Jovalius banda rastao je, a postupno se broj posjetitelja na trgu povećavao, jer su u grupama navirali iz obližnjih okupljališta. Željni druženja u veselom su ritmu iščekivali kulminaciju i odbrojavanje.

U ponoć je započeo vatromet, izazvao oduševljenje većine prisutnih, uslijedilo je čestitanje i veselo i bučno druženje do kraja nastupa, a potom i do sitnih sati po obližnjim lokalima ili kućama.

Tekst: Vladimir Vazdar
Foto: Foto Anita

Skip to content