Nakon koncerata na otvorenom i u velikoj dvorani Centra kulture, Advent u Valpovu 2022. nastavljen je sinoć u još jednom gledalištu.

U Kapeli sv. Trojstva u dvorcu Prandau-Normann održan je Božićni koncert, kojeg su nezasitnoj valpovačkoj publici, unatoč značajnim poteškoćama sa zdravljem dijela članova priredili Hrvatsko pjevačko društvo “Matija Petar Katančić” iz Valpovo i Klapa „Sv. Ilija“ iz Osijeka.

Zborom je ravnala Maja Huis, klapu je vodio Petar Kopunović Legetin, klavirska je pratnja bila u izvođenju Ane Križanec, a program se sastojao od božićnih napjeva, primjerenih vremenu u kojem se koncert održava.

Bio je ovo prvi, a sasvim sigurno ne i posljednji zajednički koncert domaćeg zbora i gostujuće klape koja od 2016. godine promovira glazbenu baštinu u domovini i inozemstvu, izvornim klapskim a cappella pjevanjem jer zasigurno neće propustiti priliku novog zajedničkog glazbenog izričaja.

Program Adventa u Valpovu 2022. bliži se svom završetku, a bit će priveden kraju dočekom nove godine na Trgu kralja Tomislava uz Jovalius band, gastro ponudu i vatromet.

Tekst: Vladimir Vazdar
Foto: Foto Anita Valpovo

Skip to content