Mnoštvo Valpovčana s oduševljenjem je pozdravilo paljenje prve adventske svijeće u stiliziranom vijencu postavljenom ispred Župne crkve Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije.

Prostor ispred crkve i bio je ispunjen znatiželjnicima koje je privukao program otvorenja Adventa u Valpovu.

Mješoviti župni zbor izveo je prigodan glazbeni program, a Krešimir Iljazović, vikar valpovačke Župe poveo je molitvu i ukazao na značaj prve svijeće, svijeće nade, koju je upalio Tihomir Hajduković, član Udruge osoba s invaliditetom MI.

Neposredno nakon paljenja svijeća u novouređenom Edukacijsko-interpretacijskom centru – staroj vijećnici, gradonačelnik Matko Šutalo otvorio je izložbu tridesetak fotografija živih jaslica. Dakako, najavio je isti scenski prikaz u izvedbi srednjoškolaca i volontera valpovačkih udruga i sugrađanima čestitao predstojeće blagdane i pozvao ih da se s radošću uključe u program Adventa u Valpovu.

U programu otvorenja izložbe sudjelovali su Lucijan Vranković koji je na gitari podržao Tihomira, Josipa i Ernesta u interpretaciji prigodnog glazbenog programa.

U središtu grada niknulo je improvizirano selo koje će biti mjesto većine događanja ovogodišnjeg Adventa. Kućice iz kojih se šire mirisi toplih napitaka i prigodne gastro ponude od samog otvaranja opsjedali su mladi u iščekivanju fritula i palačinki, ali i stariji zbog toplih napitaka i nešto „jače“ gastro ponude. Posebnu je pozornost privukao autobus Djeda božićnjaka koji vozi od 17 do 20 sati svake subote.

Popularna glazbena grupa A – strana održala je cjelovečernji koncert na središnjem trgu pod tisućama sjajnih žaruljica i dekoriranim oslikanim panoima.

Tekst: Vladimir Vazdar

Foto: Foto Anita Valpovo

Skip to content