U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba jučer je u valpovačkom perivoju održano druženje na drugoj Valpovačkoj stazi zdravlja.

I ove godine je dvjestotinjak  Valpovčanki i Valpovčana sudjelovalo u šetnji od glavnog ulaza u perivoj do livade kod platane, a na usputnim postajama se zaustavili da bi dobili jabuku na dar, izmjerili razinu šećera u krvi, dobili bočicu vode na dar, osladili se kolačem, dobili platnenu vrećicu na dar, razgledali ponudu na štandovima OPG-a, izmjerili tlak…

Na šetnju se krenulo nakon što je sudionike ove manifestacije pozdravio direktor TZ Grada Valpova Eduard Lacković te gradonačelnik Matko Šutalo, koji je sa svojim zamjenikom, Markom Barišićem i suradnicima došao podržati inicijatoricu manifestacije Stelu Horvat i sugrađane, uglavnom starije životne dobi u njihovom naumu da što kvalitetnije provode vrijeme. I ovom prigodom uručen im je vaučer za kupovinu opreme za vježbanje čime je i završeno druženje u valpovačkom perivoju.

I ovogodišnja je manifestacija ostvarena u suradnji Grada Valpova, Turističke zajednice Grada Valpova, Gradskog društva Crvenog križa Valpovo te HKUD-a „Valpovo 1905“.

Kao blistava završnica programa u maloj dvorani Centra kulture „Matija Petar Katančić“ je održana svečanost darivanja valpovačkih bračnih parova koji slave Zlatni pir.

Slavljenici i glavni protagonisti svečanosti, Spomenka i Miroslav Birovljević te Katica i Josip Pavlić, u pratnji rodbine i prijatelja, s oduševljenjem su svjedočili o svojim brakovima koje su sklopili prije 50 godina.

Uz srdačne čestitke Eduarda Lackovića, direktora Turističke zajednice i Stele Horvat, kreatorice i voditeljice programa za poboljšavanje kvalitete života osoba starije životne dobi, sa zahvalnošću su primili prigodne darove.

Okupljenima su u nekoliko rečenica podijelili iskustva i savjete, dakako uz šaljive dosjetke, a atmosferu su još veselijom učinili  GEMJAMS ACOUSTIC, također bračni par Valentina i Vjekoslav Pavlović uz čiju su se glazbu nekadašnji mladenci, a sada slavljenici Zlatnog pira razgalili i zaplesali.

Bio je to sretan i lijep završetak programa koji je mnogim valpovačkim umirovljenicima donio promjenu u svakodnevici.

Tekst: Vladimir Vazdar

Foto: Foto Anita Valpovo

 

Skip to content