Šesti programski dan 54. Ljeta valpovačkog započeo je u jutarnjim satima na vodi „Adica“ Ladimirevci gdje je održan 17. Memorijalni Kup ŠRU “Valpovka” Valpovo uz sudjelovanje 11 pozvanih ekipa. Uz pehare i medalje za prve tri ekipe i prva tri natjecatelja u svakom sektoru, najboljoj ekipi „Šaran“ Nard je pripala i posebna prijelazna statua.

U prijepodnevnim satima u sklopu Ljeta valpovačkog je započeo i “Teniski turnir za teniske rekreativce”. Po prvi puta u sklopu Turnira održano je i natjecanje za žene, a pobjednica je bila Vedrana Kopić. U subotu je odigrano i finale parova, a Turnir u pojedinačnoj muškoj konkurenciji završava u nedjelju finalom u 16 sati koje igraju Zoran Bartulović i Goran Hummel.

U poslijepodnevnim satima, u valpovačkom perivoju, održan je 9. Slama kup, konjičko natjecanje u brzini i spretnosti jahača. Organizator natjecanja i ove je godine bila Konjogojska udruga Valpovštine, a natjecalo se 29 jahača i jahačica iz cijele Slavonije, Baranje i Srijema (Privlaka, Županja, Vukovar, Đakovo, Branjin Vrh, Široko Polje, Bankovci, Bočkinci i cijela Valpovština). Prvo mjesto osvojio je Ivica Sklizović – Konjogojska udruga Široko Polje (47,2 sec.), drugo mjesto pripalo je Mateu Glavačeviću – Konjogojska udruga Stari Perkovci (47,6 sec.), dok je treće mjesto osvojio Slavko Barišić – Konjički klub Nard (47,8 sec.). Za dobro raspoloženje natjecatelja i brojnih posjetitelja i konjogojaca pobrinuo se Tamburaški sastav „Kočije“.

Tomislav Blažević/Zlatko Ivošević/Dinko Župan/Foto Jelena Čolaković

Skip to content