U subotu, 11. rujna 2021. godine, valpovački dvorac Prandau-Normann još je jednom bio domaćin atraktivnog događaja – Valpovo Craft beer festa Vol. 4, događaja u organizaciji TZ Grada Valpova i Grada Valpova kojeg je posjetilo mnoštvo ljubitelja zanatskih piva i dobre zabave.

Ambijentalno dvorište valpovačkog dvorca ugostilo je osam istaknutih craft pivovara i to iz Zagreba – Pivovara Medvedgrad, Đakova – Black Hat Craft Brewery, Donjeg Miholjca – Pixel Brewery, Osijeka – Pivovara Legionar i Mali Div zanatska pivovara, Sičica/Općine Vrbje – Obiteljska pivovara Bošnjak te lokalnih pivovara iz Ladimirevaca – Dark Horse Beer i Valpova – Dost Dobro Pivo koji su posjetiteljima priuštili nezaboravne, osebujne okuse svojih proizvoda.

Ovogodišnji pivski festival započeo je zanimljivom valpovačkom Craft pivskom miljom, atraktivnom utrkom u kojoj je cilj bio u što kraćem roku istrčati jednu milju te popiti tri različite vrste piva poredanih od onih najblažih pa sve do alkoholom najjačih. Na utrku se prijavilo devet natjecatelja, a najbolja trojka nagrađena je peharima i prigodnim poklonima. Treće mjesto osvojio je Bernard Merčep iz Valpova, drugo mjesto pripalo je Damiru Markoti iz Valpova, dok se najbržim i najspretnijim u zahtjevnom zadatku trčanja i ispijanja piva pokazao Roko Horak iz Osijeka! Tijekom večeri je ispred pozornice organizirano i natjecanje u eksiranju pola litre piva gdje je titula najbržeg „eksera“ pripala Josipu Mandiću, a titulom najbrže „ekserice“ okrunila se Danijela Prelčec Kozma!

U raznovrsnom glazbenom dijelu programa sudjelovali su izvrsni, mladi valpovački bend „Gradske bitange“ čiji su članovi, s obzirom na svoju srednjoškolsku dob, svojim izvedbama iskazali zavidnu razinu profesionalnosti i umijeća te pred kojima je zasigurno svijetla budućnost na rock glazbenoj sceni. Već svima dobro poznati rokeri iz sastava „Glazbeni odgoj“ savršeno su zagrijali pozornicu za kultni hrvatski punk-rock sastav „Hladno pivo“ koji je svojim hitovima „zapalio“ valpovački dvorac i „stavio točku na i“ četvrtom i do sada najposjećenijem  izdanju Valpovo Craft beer festa!

Tekst: Eduard Lacković

Foto: Foto Anita Valpovo

 

Skip to content