Ovogodišnji Katančićevi dani održat će se od 1. do 3. rujna u sklopu projekta „Priča o kulturnoj ostavštini Matije Petra Katančića“ i sva će događanja biti u Dvorcu Prandau-Normann. Prvog dana u srijedu (1. rujan) u 19 sati dr. sc. Milan Vrbanus održat će predavanje pod naslovom „Valpovačko vlastelinsto 1721.“ Predavač je vrhunski stručnjak za povijest slavonskih vlastelinstava i u predavanju će prikazati stanje na valpovačkom vlastelinstvu 1721. godine jer krajem ove godine obilježavamo 300. godišnjicu od utemeljenja valpovačkog vlastelinstva.

Drugog dana u četvrtak (2. rujan) posjetitelji će u 18 sati moći pogledati izložbu „Život i djelo Matije Petra Katančića (1750-1825)“ uz stručno vodstvo autora izložbe dr. sc. Dinka Župana. Nakon toga u 19 sati predavanje će održati akademik Luko Paljetak. U predavanju pod naslovom „Nekoliko zapažanja o Katančićevoj pjesmi Satir od kola sudi“ akademik Paljetak će analizirati pojedine aspekte Katančićevog pjesništva.

Treći dan u petak (3. rujan) u 18 sati posjetitelji će moći pogledati autorsku izložbu „Oblici prirode“ akademske kiparice Katarine Pucko. U 19 sati akademik Luko Paljetak i pjesnik fra Ivan Kramar publiku će uvesti u svijet poezije kroz zajedničko predavanje „Umijeće pisanja poezije“.

Program možete pregledati na sljedećoj poveznici:

PROGRAM – PLAKAT

Skip to content