U sklopu programa 53. Ljeta valpovačkog, tijekom subotnjeg prijepodneva održan je na Adici u Ladimirevcima 15. Memorijalni kup ŠRU “Valpovka” Valpovo. Natjecanje se odvijalo na tri sektora u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. Nastupilo je deset ekipa i 30 pojedinaca.

Nakon provedenog natjecanja pod sjenicom na stadionu NK Slavonac“ sudionike natjecanja pozdravio je Eduard Lacković, predstavnik Turističke zajednica Grada Valpova, čestitao pobjednicima i zahvalio na sudjelovanju i u ovogodišnjem programa Ljeta valpovačkog. Naglasio je kako je sad već stvorena tradicija održavanja Memorijalnog kupa u programu Ljeta valpovačkog i kako tu tradiciju treba njegovati i održavati u predstojećim godinama.

U posljepodnevnim satima, u valpovačkom perivoju, održan je 8. Slama kup, konjičko natjecanje u brzini i spretnosti jahača. Organizator natjecanja i ove je godine bila Konjogojska udruga Valpovštine, a natjecalo se 16 jahača.

Nakon dvije utrke najbolje ocijenjeni natjecatelj i pobjednik natjecanja bio je Slavko Barišić iz Nada na grlu Stela ispred Vlatke Ćutuk iz Konjogojske udruge Široko Polje na grlu Tena i Nikole Komljenovića iz Bankovaca, na grlu Sultan.

Svi sudionici dobili su medalje i zahvalnice, osvajači visoko rangiranih mjesta vrijedne poklone, a za dobro raspoloženje natjecatelja i brojnih posjetitelja i konjogojaca pobrinuo se Tamburaški sastav Čuvari noći.

Tekst: Vladimir Vazdar
Foto: Vedrana Đolić/Vladimir Vazdar

Skip to content