U velikoj dvorani Centra kulture „Matija Petar Katančić“, sinoć je nastavljen program ovogodišnjeg 53. Ljeta valpovačkog.

Zainteresiranoj je javnosti predstavljena knjiga poezije Nade Maletić, pjesnikinje iz Valpova.

Budući da je ova knjiga izdana u sklopu nakladničke aktivnosti Ogranka Matice hrvatske iz Valpova, sudionike predstavljanja, među kojima su bili i Ivana Bagarić, predsjednica Županijske skupštine i Marko Barišić, zamjenik gradonačelnika Valpova, pozdravio je Ivan Tonković, predsjednik Ogranka koji je gradu Valpovu zahvalio na novčanoj potpori za tiskanje knjige i predstavio zbirku.

“Bela sela, beli vez”, naziv je druge knjige poezije Nade Maletić, a karakterizira je jezik kojim je pisana a nekad se govorio u selima u blizini Valpova te humorističan stil. Poezija pisana dijalektom „Belih sela“ pravo je osvježenje i nesumnjivo će biti rado čitana i interpretirana. Već sama njezina najava privukla je brojne štovatelje pisane riječi, ali i autoričine prijatelje pjesnike iz bliže i dalje okolice.

U predstavljanju knjige koja sadržava 53 pjesme, su, pored autorice sudjelovali Sanja Birović voditeljica programa predstavljanja, ali i suradnica na lekturi i autorica recenzije, Jozo Bogdanović, pjesnik koji je uz autoricu sudjelovao u interpretaciji nekoliko odabranih pjesama iz novonastale zbirke te tamburaški orkestar HKUD „Valpovo 1905“ koji su izveli nekoliko odabranih melodija i doprinijeli ugodnom poetskom druženju nakon dugog razdoblja strogih epidemioloških mjera zbog koronavirusa.
Nakon predstavljanja zbirke poezije, zaljubljenici u klasičnu glazbu imali su prilike posušati koncert trija Hocus kojeg čine Terezija Cukrov na klaviru, Domagoj Pavlović na klarinetu te Neva Begović na violončelu.

✏ Vladimir Vazdar
📸 Efekt Media

Skip to content