U nastavku programa ovogodišnjeg Ljeta valpovačkog, u okrilju velikog, stoljetnog kestena u dvorištu Gradske knjižnice i čitaonice u Valpovu, predstavljena je slikovnica Zdravka Pavlovića “Dječje vrckave misli”.

Brojnu je publiku, među kojima je bio i gradonačelnik Matko Šutalo, pozdravila Sandra Miljački Andrić, voditeljica Gradske knjižnice i čitaonice, a zatim su pjesmom o gradu u kojem odrastaju to učinili i najmlađi sudionici predstavljanja, polaznici dječjeg vrtića Maza iz skupine Šapice.

U vrelo lipanjsko predvečerje o slikovnici, njenom autoru i nastanku slikovnice, u programu kroz koji je vodila Katarina Bulut Čolaković, govorili su predstavnici izdavača, Ogranka Matice hrvatske, Ivan Tonković i Stjepan Najman.

Slikovnica je, nastala kao rezultat druženja autora s djecom tijekom podučavanja o, uglavnom ekološkim temama i zavičaju, pa je i logično da su vrckave misli ilustrirane dječjim crtežima.
Tako, velike zasluge za nastanak knjige, pored autora i nakladnika imaju i Gabriel Alvađ, Lea Barić, Nives Bilić, Lea Dušanić, Tin Guldan, Marija Krišković, Matej Kuna, Aelisha Lovrečić, Klara Marković, Petra Matijanić, Sara Milić, Sven Rus, Veronika Sabo, Matej Setnik, Iva Sobodić, Nikola Subić, Mihael Škorić, Lovro Špoljarić, Larisa Vinogradac i Karla Zenelović, koji su podarili svoje crteže da uljepšaju vrckave misli djece Valpovštine. Ilustracije su nastale na likovnoj radionici koju je s učenicima Osnovne škole Matije Petra Katančića iz Valpova provela Sara Čavar.
Autor slikovnice, biolog i veliki prijatelj djece, Zdravko Pavlović-Čupko, predstavio se publici riječju, ali i muziciranjem na njemu omiljenom instrumentu – harmonici.

 

Skip to content