Otvorenjem izložbe radova prošlogodišnje Likovne kolonije započelo je 53. Ljeto valpovačko, najstarija kulturna manifestacija Valpovštine. Izložbu je u nazočnosti gradonačelnika Matka Šutala otvorila i publici predstavila Slobodanka Griva Šokac, začetnica ove likovne manifestacije s dvadeset pet godina dugom tradicijom.

Na izložbi u Kapeli valpovačkog dvorca su izložena 22 rada dvadeset autora koji su sudjelovali u radu prošlogodišnje Likovne kolonije, a radovi se mogu pogledati u radnom vremenu Muzeja Valpovštine kroz trajanje Ljeta valpovačkog.

Predstavljanjem 26. broja Valpovačkog godišnjaka u velikoj dvorani Centra kulture „Matija Petra Katančić“ nastavljen je program 53. Ljeta valpovačkog.

I ove godine Ogranak Matice hrvatske u Valpovu, unatoč otežanim okolnostima, zainteresiranoj javnosti predstavio je nove sadržaje godišnjaka, razvrstane u deset cjelina.

Uz primjenu epidemioloških mjera, uz ograničen broj posjetitelja, među kojima je bio i gradonačelnik Matko Šutalo, predstavljanje je vodio predsjednik ogranka Matice hrvatske Ivan Tonković, a u prigodnom glazbenom programu sudjelovali su i polaznici Glazbenih odjela Osnovne škole Matije Petra Katančića u Valpovu Petra Grgurić, i Tin Mijatov na klaviru te Patricija Vonić, na flauti.

✏ Vladimir Vazdar
📸 Goran Djurković
Skip to content