Kampanja pod nazivom „Tjedan kolektivnog sađenja stabala u Hrvatskoj 2021.“ započela je u ponedjeljak 01. ožujka, a trajat će do nedjelje 07. ožujka 2021. godine. Kontinuirana je to volonterska akcija sadnje stabala u Hrvatskoj u kojoj je do sada sudjelovalo više od 23 000 sudionika te je zasađeno više od 60 000 stabala, s ciljem podizanja ekološke svijesti u društvu, ali i stvaranje simbioze kod građana.

Akciji Udruge „Zasadi stablo, ne budi panj!“ priključio se i Grad Valpovo te je ovoga tjedna posađeno 14 različitih stabala na području Grada i prigradskih naselja. Na inicijativu Turističke zajednice Grada Valpova u akciju su se uključili Osnovna škola Matije Petra Katančića Valpovo, Dječji vrtići „Maza“ i „Moj Bambi“ Valpovo, Osnovna škola Ladimirevci zajedno sa Odredom izviđača “Iovallios”, Rasadnikom „Fuderer“ te su kroz 2 dana zasađena stabla u Ladimirevcima, Bocanjevcima, Ivanovcima, Harkanovcima, Nardu, Šagu i Valpovu.

„Drago nam je da smo se i ovoga puta priključili kampanji sadnje stabala na našem području. Na ovaj način podržali smo rad Udruge, ozelenili naše životne i radne sredine, ali i educirali djecu da svatko može sadnjom stabla pridonijeti borbi protiv klimatskih promjena. Kao što je vidljivo interes postoji i rado ćemo se i u buduće uključivati u ovakve hvale vrijedne akcije.“ – zaključio je voditelj Turističke zajednice Grada Valpova Eduard Lacković.

U nastavku Vam donosimo lokacije na kojima možete vidjeti novo zasađena stabla te galeriju fotografija provođenja akcije!

Hodogram akcije:

03.03.2021. (SRIJEDA)

  1. LADIMIREVCI VRTIĆ: 2 stabla kuglaste forme (jasen)
  2. LADIMIREVCI ŠKOLA: 1 stablo kuglaste forme (jasen)
  3. MAZA VRTIĆ + IZVIĐAČI: 1 Liquidambar 150cm 
  4. BAMBI VRTIĆ: 1 Photinia kugla na štapu 

05.03.2021. (PETAK) 

  1. HARKANOVCI ŠKOLA: 1 stablo kuglaste forme (javor)
  2. BOCANJEVCI ŠKOLA: 1 sadnica kuglaste forme (javor) 
  3. ŠAG ŠKOLA: 1 stablo kuglaste forme (javor)
  4. NARD ŠKOLA: 1 stablo kuglaste forme (javor) 
  5. OŠ MATIJE PETRA KATANČIĆA VALPOVO: 3 različite sadnice (Tulipanovac 150cm, Liquidambar 150cm, Breza)
  6. IVANOVCI ŠKOLA: 2 stabla kuglaste forme (javor)

Ured gradonačelnika

TZ Grada Valpova

Skip to content