52. LJETO VALPOVAČKO – 3. DAN – NEDJELJA, 28/06/2020

PREZENTACIJA AUTOHTONIH JELA VALPOVŠTINE, EKO-ETNO SAJAM, VAŠAR LJETA VALPOVAČKOG

Kao i svake godine povodom Ljeta Valpovačkog i ove godine se ispred dvorca Prandau-Normann u Valpovu, ispod svima poznatog ginka, održala prezentacija autohtonih jela Valpovštine. Sudjelovale su članice KUD-a „Kolo“ Nard, točnije: Pavica Šaronić, Marija Abramić, Greta i Mario Šaronić, Zrinka Žužić, Milka Đakovac, Snježana Novak te Dubravka Cvenić.

Članice KUD-a, odjevene u tradicionalne nošnje, bile su osobito vrijedne te se na dva stola na kojima su bila raspoređena autohtona jela, moglo naći: pogačica s čvarcima, domaći kruh iz krušne peći, gužvara s različitim nadjevima, različite štrudle s bundevama, makom, višnjama te grisom, „masna kruva“, starovalpovačka torta, pita sa sirom te još mnoga druga jela koja su bila i ostala prepoznatljiva za ovaj kraj.

Posjetitelji su mogli razgledavati i isprobavati sva ponuđena jela te kupiti svojim ukućanima i gostima. To se i ovaj put pokazalo kao pun pogodak jer su na kraju stolovi ostali prazni, a posjetitelji i sudionici iz KUD-a „Kolo“ Nard obostrano zadovoljni. Također, po već uhodanoj tradiciji od 10 sati održavao se i Eko-etno sajam te vašar Ljeta Valpovačkog koji se smjestio ispred dvorca Prandau-Normann te na glavnom trgu koji je uvelike razveselio naše najmlađe sugrađane i drage nam goste.

Foto: Fotoklub Valpovo

 

Skip to content