ZAPOČEO ADVENT U VALPOVU 2019.

Paljenjem prve adventske svijeće, svijeće nade, sinoć je započeo program ovogodišnje manifestacije Advent u Valpovu.

Uz prisustvo brojnih sugrađana, među kojima i gradonačelnika Matka Šutala, prvu je svijeću u stiliziranom adventskom vijencu ispred Centra za kulturu Matija Petar Katančić zapalio Filip Birovljević, a uz pjesme koje su izvodili članovi crkvenog zbora molitvu je predvodio kapelan Luka Ćosić.

U nastavku sinoćnjeg programa Gradonačelnik Matko Šutalo otvorio je izložbu fotografija s prošlogodišnje izvedbe Živih jaslica koju organiziraju članovi udruge osoba s invaliditetom MI, učenici osnovne i Srednje škole Valpovo te članovi drugih gradskih udruga.

Bio je to najbolji način najave ovogodišnje izvedbe koja je na programu u subotu 21. prosinca u 17 sati.

U sinoćnjem su programu, pored članova Udruge osoba s invaliditetom sudjelovali su mališani iz valpovačkih dječjih vrtića te Lucija Stanić izvedbom prigodnih melodija uz pratnju na gitari te recitatorice Marta Janjić i Lucija Špoljarić.

Program prvog programskog dana Adventa u Valpovu zaključen je nastupom  sastava ELECTRIC CORN, na središnjem valpovačkom trgu koji je spretnom scenografijom pretvoren u adventsko seoce  s drvenim kućicama u kojima se nude topla i hladna pića i prigodna brza hrana.

 

Tekst: Vladimir Vazdar

Foto: Efekt media

Skip to content