U subotu 20. travnja 2019. godine, na središnjem valpovačkom trgu, održana je završnica manifestacije „Uskrs u Valpovu“.

Od ranih jutarnjih sati na štandovima su se nudili ekološki, tradicijski i etno proizvodi iz asortimana domaćih OPG-ova i kućne radinosti. Uskrsni sajam otvorio je direktor Valpovačkog poduzetničkog centra Vanja Miličević, a za brojne posjetitelje koji su lijepo proljetno prijepodne iskoristili za šetnju i razgledanje Sajma, pripremljena je i mogućnost sudjelovanja u prigodnoj radionici umjetničkog ukrašavanja pisanica. Brojni mali sugrađani iskazali su talent i vještinu tako da je voditelj radionice Tomislav Moravek imao velikih problema s odabirom pisanica koje zaslužuju nagrade.

Ipak, odlučeno je da prvu nagradu dodijele Loreni Petrović, drugu Ani Čehajić, a treću Gabrijeli Papić, koje su imale najljepše ukrašene pisanice.

Manifestacija „Uskrs u Valpovu“ je proteklih dana gradila blagdansko raspoloženje, a vrhunac je postignut uz brojanje motora moto zečeva, koji su već u skladu s tradicijom slatkišima nagradili mališane koji su ih dočekali u središtu grada.

I ovogodišnju manifestaciju Uskrs u Valpovu organizirali su Grad Valpovo, Turistička zajednica grada Valpova, Valpovački poduzetnički centar i Ustanova za kulturne djelatnosti Ante Evetović Miroljub, a za doprinos moto zečeva zahvaljuju  članovima  Moto kluba “DVA GRADA” Valpovo-Belišće).

Vladimir Vazdar

Skip to content