Treći vikend Adventa u Valpovu zaključen je u nedjelju 16. prosinca 2018. god. nastupom Dječjeg župnog zbora „Mirjam“ iz Valpova. Pod ravnanjem s. Danijele Škoro, prekrasni anđelčići izmamili su osmjehe prisutnima izvođenjem tradicionalnih i modernih božićnih pjesama, ali i pjesama poput „Forza Gesu“ te „Yesu ni Wangu“, afričkom pjesmom na swahili jeziku s kojom je zbor pobijedio na Vedrofonu – belišćanskom dječjem festivalu 2017. godine.  Program je vodila Ines Brezovac.

O zboru:

Dječji župni zbor Mirjam djeluje u župi Valpovo već više godina, a njegove voditeljice su sestre Kćeri Milosrđa. Od jeseni 2013. god. zbor vodi s. Danijela Škoro. Godine 2014. dobili su ime Mirjam želeći naglasiti ulogu i zaštitu Blažene Djevice Marije koja je zaštitnica njihove župe.

Redovito pjevaju na nedjeljnoj euharistiji u 9:30 sati u župnoj crkvi. Rado pripremaju i nastupe na školskim priredbama i u župi u raznim prigodama. Posebno nam uvesele dolazak svetoga Nikole. Svake godine predvode pjevanje na dječjoj ponoćki uz pratnju tamburaša Osnovne glazbene škole Valpovo. Već godinama redovito sudjeluju na smotri dječjih župnih zborova Zlatna harfa, a 2015. godine su bili i domaćini tom događaju. Održali su u župi i svoj samostalni koncert 2014. godine povodom 60-e obljetnice djelovanja sestara Kćeri Milosrđa u Valpovu. Redovito sudjeluju i u manifestaciji Dječjeg tjedna u Valpovu. Od 2015. godine redovito nastupaju na dječjem festivalu Vedrofon u Belišću, a 2017. godine osvojili su i prvu nagradu na tom natjecanju uz izvedbu pjesama: Moja ljubav si Ti i Yesu ni Wangu.

Od 2017. godine započeli su mali misijski projekt prikupljanja novca te pomažu našim misionarima. U prosincu 2017. uključili su se u uspješnu izvedbu živih jaslica koja se dva puta prikazivala u Valpovu, te u manifestaciju Božić u Belišću.

Svega ovoga ne bi bilo da ne vježbaju redovito i to svakoga petka. No, proba je uvijek slađa uz različite igre poput preskakanja konopa i odbojke, a često zaslade grlo slasnim bombonima.

Svoju probu redovito započinju molitvom Zdravo Marije. Ona će im pomoći da još dugo i radosno pjevaju u svojoj župi hvaleći Boga srcem i glasom.

Foto: Zlatko Gregurić

 

 

Skip to content