U sklopu obilježavanja Dana grada Valpova, u petak. 7. prosinca 2018. g. pred mnogobrojnom publikom koja je do zadnjeg mjesta ispunila veliku dvoranu Centra kulture „Matija Petar Katančić“ u Valpovu, održan je koncert Klape Sveti Juraj i Orkestra Hrvatske ratne mornarice.

Klapa Sveti Juraj – Hrvatske ratne mornarice osnovana je početkom 2001. godine s ciljem predstavljanja Oružanih snaga RH na Međunarodnom susretu vojski svijeta u Lourdesu i danas djeluje u sklopu Orkestra oružanih snaga Republike Hrvatske. Klapu obilježava koncertna aktivnost i angažman na brojnim protokolarnim zadaćama MORH-a, državnih institucija Republike Hrvatske, kulturnih manifestacija, Katoličke crkve u Hrvata, braniteljskih udruga. Dobitnik je brojnih priznanja i nagrada državnih i crkvenih institucija, udruga proizašlih iz Domovinskog rata te mnogih drugih.

Svojim maestralnim klapskim i orkestralnim izvođenjem poznatih hitova poput „Proplakat će zora“, „Moj dida i ja“, „Ružo moja crvena“, „Croatio, iz duše te ljubim“ i dr., oduševljenoj su publici ostavili neizbrisiv trag u sjećanju!

Foto: Zlatko Gregurić

Skip to content