Unutar baroknog dvorca Prandau-Normann u Valpovu, 8. rujna (petak) 2017. godine, održano je natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša u organizaciji Grada Valpova i Turističke zajednice Grada Valpova.
Vesela atmosfera i mirisi ove ukusne delicije konstantno su obavijali dvorište valpovačkog dvorca dok je stručna ocjenjivačka komisija (Josip Vučetić, Antun Kukučka, Zvonko Barić) s nestrpljenjem čekala dolaske 26 ovogodišnjih natjecatelja sa svojim uzorcima.
Nakon teškog zadatka – ocjenjivanja najboljeg fiš-paprikaša, odlučeno je kako je pobjednik valpovačke fišijade Damir Barić iz Valpova, drugo mjesto je pripalo Denisu Langu (Euro-profil), treće je osvojio Siniša Ristić, a četvrto je pripalo Ivanu Petroviću iz Kneževih Vinograda.
Sudionicima završnice su uručeni prigodni pokloni sponzora (Limarija Sebastijan, Draft Valpovo), a na predstojećem natjecanju u kuhanju fiš-paprikaša u Nardu, 23. rujna (subota) 2017. godine, moći će sudjelovati bez kotizacije. Pobjednik fišijade u Nardu predstavljat će Grad Valpovo na državnom natjecanju u kuhanju fiš-paprikaša koje će se održati u Osijeku.
Za brojne posjetitelje pobrinuo se i majstor kotlića – Marin Skelac, pripremivši svoj vrhunski fiš – paprikaš, dok su se za glazbeni dio programa i dodatno veselje pobrinuli članovi Tamburaškog sastava Panonija.
Kako je sve to skupa izgledalo, pogledajte u fotogaleriji!
(Foto: Bojan Molnar)
[Best_Wordpress_Gallery id=”10″ gal_title=”Valpovo Fišijada 2017.”]