Društveni centar Valpovo organizira pjesničku i glazbenu radionicu Večer Leonarda Cohena

Večeras će se u 19 sati u konferencijskoj dvorani valpovačkog poduzetničkog inkubatora održati pjesnička i glazbena radionica ”Večer Leonarda Cohena” pod organizacijom Društvenog centra Valpovo.

Legendarni kanadski pjevač, kantautor i književnik, jedan je od najvažnijih i najutjecajnijih umjetnika na prijelazu stoljeća a veliku popularnost uživa i u Hrvatskoj gdje su njegove hitove prepjevali glazbenici kao što su Arsen Dedić, Ibrica Jusić i Branimir Štulić. Njegov glazbeni početak kreće još od 1967. godine kada izdaje album ”Songs of Leonard Cohen”, a planetarnu popularnost stječe s pjesmom ”Halellujah”. No, uz stvaranje glazbe, Cohen je isto tako bio poznat i kao književnik. 1956. godine izdaje prvu knjigu pjesama ”Usporedimo Mitologije”, a među najbolja poetska izdanja izdvaja se i roman ”Mitski Gubitci”. Nažalost, 16. studenog 2016. godine umire u 82. godini, samo nekoliko tjedana nakon izdavanja njegovog posljednjeg studijskog albuma ”You Want It Darker”. 

Upravo kroz taj njegov pjesnički i glazbeni put te njegovu samu bogatu biografiju provest će nas voditelj večerašnje radionice dr. sc. Dinko Župan, viši znanstveni suradnik.

Projekt Društveni centar Valpovo provodi Karašicka Republika u suradnji s partnerima: Udruga “MI”, udruga “Revolucija”, Društvo Naša djeca Grada Valpova i Grad Valpovo.

Projekt UP.04.2.1.07.0081 Društveni centar Valpovo sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. uz intenzitet potpore iz Europskog socijalnog fonda 85% i Državnog proračuna Republike Hrvatske od 15%. Za provedbu projekta u razdoblje od 29.05.2020. do 29.05.2022. odobreno je 1.854.987,23 kuna bespovratnih sredstava.

Stajališta izražena u ovoj objavi isključiva su odgovornost Karašicke Republike i ne održavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

 

Skip to content