Program Adventa u Valpovu nastavljen u večernjim satima paljenjem 3. adventske svijeće – svijeće radosti u stiliziranom adventskom vijencu ispred Centra za kulturu Matija Petar Katančić. Treću je svijeću zapalio Boris Jovanić član Udruge za osobe s invaliditetom MI. Pred okupljenim sugrađanima, među kojima je bila i zamjenica gradonačelnika Ana Brajnović sa suradnicima, najmlađi su Valpovčani predvođeni sestrom Danijelom Škoro otpjevali nekoliko prigodnih pjesama, a kapelan Luka Ćosić poveo molitvu.

Adventski je program u Valpovu na sredini, a organizatori su opet poentirali ponudom. Ovoga puta valpovačke rokere i njihove goste razgalili su Pips Chips & Videoclipsi, kultni hrvatski rock sastav.

Bili su šlag na torti sjajnog raspoloženja koje je, dakako, započelo iz bogate gastronomske ponude. Perjanica u toj raznovrsnosti pripala je, dakako, sarmi u režiji državnog prvaka u toj majstoriji, Željka Turalije. Pripremio je tristotinjak smotuljaka sarme koji su planuli u humanitarne svrhe. Doda li se tome standardna ponuda kobasica pripremljenih na razne načine i s dodacima po izboru, jela s roštilja, palačinke i druge slastice u režiji vrijednih volontera valpovačkih udruga, nije ni čudo da se u glazbenoj čaroliji Pipsa uživalo do kasno u noć, pa i poslije.

Tekst: Vladimir Vazdar

Foto: Vladimir Vazdar, Efekt media

Skip to content