Na prostoru ispred Centra kulture „Matija Petar Katančić“, u stiliziranom adventskom vijencu sinoć je upaljena i druga adventska svijeća – svijeća mira.

Zajednički su je upalili najmlađi, šestogodišnjaci  – Ema Alšić, iz skupine Štrumpfovi u Dječjem vrtiću Moj Bambi i Luka Belić, iz skupine Zvončići u Dječjem vrtiću Maza.

Okupljenim sugrađanima, među kojima je bio i zamjenik gradonačelnika Hrvoje Gašparović sa suradnicima, prigodno se obratio i poveo molitvu kapelan Luka Ćosić, a prigodnim pjesmama Crkveni je zbor Župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije zaokružio adventski ugođaj.

Završnica četvrtog programskog dana obilježavanja Dana grada i Adventa u Valpovu pripala je još jednom glazbenom spektaklu.

Na središnjem valpovačkom trgu, posebno za adventski ugođaj preuređenom u pitoreskno seoce, kojem za potpuni ugođaj nedostaje tek koji centimetar snježnog pokrivača, sinoć je nastupila Adrijana Baković, razigrana i vesela pjevačica, autorica stihova i glazbe, biologinja…

U pratnji svoga banda suvereno je predstavila svoj bogati glazbeni repertoar temeljen na izuzetnim glasovnim sposobnostima i pružila zadovoljstvo nastupa uživo svojim obožavateljima.

I sinoć su vrijedni volonteri u adventskom selu služeći osvježavajuće napitke i prigodne sezonske zalogaje prikupljali priloge za aktivnosti Crvenog križa, Karašicke republike, Nogometnog kluba Valpovke i pridonijeli ugodnom raspoloženju, magli i hladnoći usprkos.

Tekst & Foto: Vladimir Vazdar

Skip to content