Danas se u maloj dvorani Centra kulture ”Matija Petar Katančić” u Valpovu održala prva izložba LEGO® kockica u organizaciji Kluba ljubitelja LEGO® kockica ”Kockice” iz Zagreba te Turističke zajednice grada Valpova. Posjetitelji, od onih najmlađih pa sve do onih starijih imali su prilike pogledati zanimljive modele napravljene od LEGO® kockica – od željezničkih kolodvora, starih dvoraca, gradskih ulica, akvarija, automobila i ostalih prijevoznih sredstava ali i mnogih drugih sadržaja iz popularne kulture.

Uz samu izložbu održala se i igraonica za sve one koji se žele okušati u kreativnom slaganju ali i uzbudljiva tombola s mnogim vrijednim nagradama.

Ovakva izložba prva je takve vrste u Valpovu, a cilj joj je približiti čaroban svijet LEGO® kockica, prvenstveno najmlađima, ali i svim drugim zainteresiranim posjetiteljima.

Klub ljubitelja LEGO® kockica ”Kockice” osnovan je u Zagrebu 2009. godine, a broji oko 60 članova/volontera diljem Hrvatske te redovito organizira i sudjeluje na raznim izložbama i konvencijama diljem Lijepe Naše, ali i šire. Također, rad Kluba prepoznat je i od strane samog proizvođača LEGO® kocaka koji ih podupire i podržava.