Muško pjevačko društvo BelAmi iz Belišća u povodu Dana neovisnosti Republike Hrvatske održat će koncert u Valpovu u kapeli dvorca Prandau-Normann 7. listopada s početkom u 19 sati. Svojim valpovačkim prijateljima žele čestitati praznik domovine onako kako najbolje znaju: pjesmom.

MPD BelAmi djeluje 3 godine pri Amaterskom kazalištu Belišće. U kratko vrijeme svoga postojanja ostvarili su 50-ak koncerata i nastupa. Zavidan broj. Inicijator pokretanja ovakvog zbora i njegov zborovođa je Aleksandra Čeliković Cvidrak, mag.mus., a djeluju uz potporu Grada Belišća.

Posebnost ove vesele ekipe je da pjevači dolaze iz cijele Valpovštine (Belišće, Valpovo, Bistrinci, Bocanjevci, Veliškovci i Samatovci) i Baranje (Darda, Beli Manastir). Tako su postali nerazdvojni prijatelji što im i ime kazuje: belišćanski prijatelji. Repertoar im je raznolik i prigodan, za svačiji ukus ponešto.  Česti su gosti Hrvata u Republici Mađarskoj s kojima održavaju i zajedničke nastupe kroz razne glazbene projekte. Suradjuju s mnogim sličnim pjevačkim ansamblima iz Slavonije i Baranje, kao i s brojnim vokalnim i instrumentalnim solistima. Prvi se put predstavljaju valpovačkoj publici na inicijativu svoje maestre, a pokrovitelji su Grad Valpovo i Turistička zajednica Grada Valpova.

Dakle, koncert  “To smo mi – BelAmi”, 7. listopada 2019., u 19.00 sati, u kapeli dvorca Prandau-Normann. Ulaz slobodan. Pa, tko voli, nek izvoli. Neće požaliti… BelAmijevci vas srdačno očekuju!

 

Aleksandra Čeliković Cvidrak (tekst i fotografije)