Povodom Dana Osječko-baranjske županije župan Ivan Anušić, dana 31. svibnja 2019. godine, uručio je najviša županijska javna priznanja zaslužnim pojedincima i institucijama – nagrade Osječko-baranjske županije za životno djelo te za iznimna postignuća u određenim djelatnostima.

Tako su za područje kulture nagrađeni Ustanova za kulturne djelatnosti „Ante Evetović Miroljub“ Valpovo – Muzej Valpovštine, Državni arhiv Osijek, Muzej Slavonije Osijek i Muzej likovnih umjetnosti Osijek, i to za značajne rezultate u proučavanju, očuvanju i promicanju kulturne baštine. Nagrade se odnose na prošlogodišnji monumentalan projekt/izložbu  „Valpovački vlastelini Prandau-Normann“ za koju je tiskan opširan i temeljito obrađen dvojezični katalog.

Ovo veliko priznanje za višegodišnje pripreme, istraživanje i realizaciju velebnog projekta je u ime Ustanove za kulturne djelatnosti „Ante Evetović Miroljub“ Valpovo – Muzej Valpovštine primio ravnatelj Zvonko Barišić.

Podsjetimo, svaka je ustanova obradila i prikazala jedan segment ostavštine iz svog fundusa pa je tako Muzej Valpovštine, koji je smješten u originalni ambijent života plemićke obitelji, obradio svakodnevni život (autorica Mirjana Paušak, viša kustosica – voditeljica Muzeja Valpovštine) te kriptu s grobovima plemićke obitelji (Eduard Lacković, voditelj Centra za kulturu).