Ustanova za kulturne djelatnosti

„Ante Evetović Miroljub“

Valpovo

Vam donosi:

***KONCERT***
” TRIO TENEDA “

Akademskih glazbenica:

Davorka Horvat, sopranistica

Neva Begović, violončelistica

Terezija Cukrov, pijanistica

 

Vrijeme: Srijeda, 22.5.2019. u 20:00 sati
Mjesto: Kapela dvorca Prandau-Normann, Valpovo

 

ULAZ: SLOBODAN!

 

BIOGRAFIJA:

 

Davorka Horvat, sopran

Sopranistica, diplomirala je solo pjevanje u klasi prof. Dunje Vejzović na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (1999). Godine 1998. dobila je nagradu dekana Muzičke akademije za izvedbu pjesama Albana Berga sa Zagrebačkom filharmonijom, a 1999. Rektorovu nagradu za sopransku dionicu u oratorijskom djelu F. Mendelssohna Elias. Debitirala je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu ulogom Leonore u Trubaduru G. Verdija. Od 2000. djeluje kao slobodna umjetnica, nastupa na samostalnim koncertima Lieda širom Hrvatske. Igra u dječjim glazbenim predstavama Kako je deva dobila grbu (2002, Kazalište Dubrava, režija Dora Ruždjak Podolski), I drvo je bilo sretno (2003, Teatar Exit, režija Rene Medvešek, glazba Krešimir Seletković), Ivica i Marica (2007, Kazalište Dubrava, režija Franka Perković). Surađivala je i sa Zagrebačkim gudačkim kvartetom, izvodeći djela modernih hrvatskih skladatelja. Surađuje s glumcima, plesačima i performerima. Uči ljude pjevati od 2000.

 

Neva Begović, violončelo

Diplomirala je i magistrirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u razredu prof. Valtera Dešpalja. Dobitnica je Dekanove nagrade Muzičke akademije. Usavršavala se te diplomirala  i    magistrirala    na    Muzičkoj    akademiji    u    Zagrebu    u   razredu    prof.   Valtera    Dešpalja. Dobitnica    je    Dekanove    nagrade    Muzičke    akademije. Usavršavala se na „Universität    für    Musik    und    darstellende” u Grazu u razredu prof. Rudolfa Leopolda  i pohađala majstorske tečajeve znamenitih pedagoga. Kao solist nastupila je uz Zagrebačku filharmoniju i Zagrebački komorni orkestar.  Suutemeljiteljica  je    gudačkog    kvarteta    Porin    (osnovanog    1998.    god.) s kojim intenzivno nastupa u domovini (Zadarske večeri, Osorske glazbene večeri, Festival Sv. Marka, Muzički bienalle, Dubrovačke ljetne igre i Lisinski subotom) i u inozemstvu (2000. Godine u Hannoveru predstavlja Hrvatsku glazbu na Svjetskoj izložbi EXPO 2000, u Austriji, Sloveniji, Argentini, Italiji i Kanadi). Djeluje kao profesorica violončela na glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog. Njeni učenici osvojili su brojne nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima. Za izvrsne rezultate u radu s učenicima Agencija za odgoj i obrazovanje dodijelila joj je priznanja (školske godine 2007/2008 i 2009/2010). Snima za Hrvatski radio, za televiziju u Hrvatskoj i Austriji, te filmsku glazbu.

Terezija Cukrov, klavir

Terezija Cukrov, pijanistica rodom iz Poreča, ocijenjena je od strane kritike kao „suptilan, strastven i tehnički superioran izvođač“. Kao solist i komorni glazbenik nastupila je širom Europe, Amerike i Azije, na prestižnim pozornicama od kojih se ističu Carnegie Hall, Steinway Hall i njujorška MoMA. Diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, magistrirala na Mannes College of Music u New Yorku i doktorirala na Unverzitetu Rutgers u New Brunswicku, SAD. Učila je kod Ljubomira Gašparovića, Konstantina Bogina, Jerome Rosea, Susan Starr i Daniela Epsteina. Snimala je za Albany records i Innova recordings. Aktivno se bavi pedagoškom radom, održala je pijanističke seminare u Hrvatskoj, SAD-u i Hong Kongu. Predavanjima na temu “Elementi folklora u pijanističkoj literaturi hrvatskih kompozitora” predstavila se na Sveučilištima u Sloveniji, Rusiji i Gruziji. Suosnivač je i programski urednik međunarodnog glazbenog festivala “Terra Magica” koji se do 2010. održavao u Poreču, ugostivši brojne ugledne svjetske glazbenike.  Od jeseni 2011. živi u Zagrebu, djeluje na glazbenoj školi Pavla Markovca i Muzičkoj akademiji.

PROGRAM:

A. PREVIN: “Vokaliza” (klavir, violončelo, sopran)

G. FAURE: “Elegie” op. 24 (klavir, violončelo)

M. DE FALLA: “Siete canciones populares” (klavir, violončelo, sopran)

S. PROKOFIEV: “Sonata za čelo i klavir”

J. SLAVENSKI: “Pjesme moje majke” (klavir, violončelo, sopran),
obrada TENEDA