GRAD VALPOVO

 I

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA VALPOVA

VAM DONOSE:

 

– MULTIMEDIJALNO PREDAVANJE I PROMOCIJU KNJIGE

NIKOLE HORVATA –

” UPOZNAJ HRVATSKU OSOBNO, TESLIN PRIRUČNIK ZA HODAČE “

 

Vrijeme: Četvrtak, 25.4.2019. godine u 18:00 sati
Mjesto: MALA DVORANA Centra kulture „Matija Petar Katančić“ Valpovo

 

Nikola Horvat, magistar teologije, rođen je 1979. godine u Zagrebu. Prvi je Hrvat koji je prohodao Pacific Crest Trail, više od 4000 kilometara dugu stazu od Meksika do Kanade o čemu je napisao emotivnu i uzbudljivu knjigu “Barinški epitaph”.

Za sebe kaže da je tražitelj, vječno traženje odgovora odvelo ga je na teološki fakultet, ali i divljinu u koju se nepovratno zaljubio. Bilo je to još 2003. godine, kaže, kad je iz čiste radoznalosti prohodao 500 kilometara diljem Hrvatske. Taj mu je kratki trail zauvijek usadio ljubav prema planinarenju i avanturizmu, a mnogo godina poslije odlučio se na pothvat koji ga je u potpunosti promijenio kao osobu. Nikola je 2018. prohodao Croatian Long Distance Trail, više od 2000 kilometara dug trail po Hrvatskoj, koju je organizirala istoimena udruga čiji je i predsjednik. Na putu je krenuo s Mattom, Amerikancem, te Marinom Novoselić iz Valpova. Za finiširanje traila mu je trebalo 104 dana, a na svom putovanju je prošao i kroz Valpovo.

Po povratku s CLDT-a Nikola je napisao knjigu “Upoznaj Hrvatsku osobno, Teslin priručnik za hodače”, a koja čitatelju može pomoći u pripremi za duge šetnje gdje god se zaputili.

Veselimo se zajedničkom druženju!