Ustanova za kulturne djelatnosti „Ante Evetović Miroljub“ Valpovo Vam donosi:

***KOMEDIJU SCENE GORICA***
” ZOV DIVLJINE “

 

Vrijeme: Ponedjeljak, 25.2.2019. u 20:00 sati
Mjesto: Centar kulture „Matija Petar Katančić“ Valpovo

Tekst: Kristina Kegljen
Režija: Lea Anastazija Fleger
Scenografija: Irena Kraljić
Kostimografija: Tea Bašić
Oblikovanje svjetla: Vesna Kolarec
Glazba: Ivan Končić
Uloge: Jasna Palić Picukarić, Nina Kaić Madić, Hana Hegedušić i Ines Bojanić

Pretprodaja ulaznica: Gradska knjižnica i čitaonica Valpovo, Kavana „Katančić“ Valpovo
Cijena: 50,00 kn

O predstavi:

Ženska prijateljstva u današnje vrijeme jača su nego ikad. Iako, svaka žena ima svoju Mirandu, Charlotte i Samanthu te su prijateljske mreže nerijetko jače od obiteljskih, no kada se četiri žene nađu u dubokoj šumi, daleko od civilizacije, započinje drama.

Šuma ih polako uzima pod svoje, one zaboravljaju na svoje društvene inhibicije i otvaraju se jedna pred drugom kao nikada do sad. Na kušnju dolaze njihova dugogodišnja prijateljstva i veze s muškarcima koje su ostavili u civilizaciji, i dok ih divljina zove muklim urlicima, one spoznaju da su, usprkos trenju koje narušava njihove odnose, uistinu jedna drugoj najveća potpora.

Kada ih izdaju mjehuri od života u koje su se tako toplo učahurile, nastupa njihova istinska divlja priroda. Možda ne trče s vukovima, ali shvate svoju veliku snagu koja je jača od svih životnih nedaća koje vrebaju u svakodnevici. I pritom se vraški dobro zabavljaju.

Ova priča o četiri različite žene posveta je svim ženama svih generacija. Željka, Anita, Marina i Ivana su dokaz da vječna ljubav stvarno postoji. Život bez ženskog prijateljstva je ništa. Prijateljice su remek djela prirode, često se razumiju i bez riječi. Sve su prošle slične situacije i priče. Sve su krhke, preživjele izdaju, bolest, ekstazu i uspjeh.

Iako se radi o komediji, „Zov divljine“ ipak se u velikom dijelu bavi našim samoćama, ali i poziva na okršaj sa svim tradicionalnim i ukalupljenim poimanjima ženstvenosti. Granice često treba srušiti kako bismo naučili više o sebi, a „Zov divljine“ pokazuje koliko je mala iskra dovoljna da rasplamsamo divlji plamen promjene.KOMEDIJA SCENE GORICA – ” ZOV DIVLJINE “