Ustanova za kulturne djelatnosti „Ante Evetović Miroljub“ Valpovo Vam donosi:

***KOMEDIJU TEATRA RUGANTINO***
” MOJA NUKLEARNA LJUBAV “

 

Vrijeme: Četvrtak, 17.1.2019. u 20:00 sati
Mjesto: Centar kulture „Matija Petar Katančić“ Valpovo

 

Redateljica: Olja Lozica

Dramaturg i skladatelj: Matko Botić

Scenografkinja i kostimografkinja: Ana Sekulić

Šminka: Marija Bingula

Tehničko vodstvo: Davor Popović

Produkcija: TEATAR RUGANTINO, KOTAR TEATAR, AKADEMIJA DRAMSKIH UMJETNOSTI ZG

 

Glume: Lada Bonacci, Petar Cvirn, Sanja Milardović, Filip Vidović

Pretprodaja ulaznica: Gradska knjižnica i čitaonica Valpovo, Gradska kavana „Katančić“ Valpovo
Cijena: 40,00 kn

O predstavi:
Predstava je diplomski projekt studentice Marije Kolb na Odsjeku produkcije scenskih i izvedbenih umjetnosti Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu pod mentorstvom doc. art. Tatjane Aćimović. Autorski je projekt Olje Lozice.

Predstava Moja nuklearna ljubav nastala je po motivima priča s internetskog foruma Forum.hr (autora pod pseudonimima KRFLNK, Nisamtoja i Pbeatz, u rubrici Usamljena srca, pod temom Kad si jadna šupendara (priče iz prošlosti), koju je pokrenuo Stjepan Krznarić pod pseudonimom Drito Konj) u sklopu teme o vezama iz prošlosti, u kojima je grčevita želja za održanjem ljubavnog odnosa za sobom povlačila često grotesknu neravnopravnost među partnerima. Mahom mladenačke priče, ispisane originalnim i književnim uzusima neopterećenim stilom, smiješne su i jezive u isto vrijeme, dajući uvijek različiti odgovor na isto pitanje: koliko se može nisko pasti u potrazi za ljubavlju? Ti odgovori kazališno su zanimljivi ponajviše zbog vlastite gorko-slatke dvojnosti; riječ je o mučnim opisima razvoja identiteta u ljubavnoj vezi, provučenim kroz urnebesno smiješne skice opsesivne potrage za srodnom dušom.

Motivi ispisani u obliku forumskih postova usmjerili su i način oblikovanja kazališne predstave. Internetski jezik, brz i oslobođen pritisaka neposrednog autorstva, zahtijeva sukladnu teatarsku poetiku, pa je scenska realizacija usmjerena prvenstveno na vještu i neposrednu glumačku igru. Glumački kolektiv nije u jednostranoj funkciji izvođača radova – njihov autorski doprinos oblikovanju protagonista ključan je u prijenosu nestalnih, virtualnih realnosti u živ kazališni događaj.

Moja nuklearna ljubav obrađuje priče kojima duhovitost i neopterećeni, opušteni šarm priskrbljuje autoironični odmak pripovjedača, sadržan u njihovu vremenskom i emocionalnom odmaku od intenzivne bolesti ljubavi. Autori priča svjesni su vlastitih zabluda i s mazohističkim užitkom iscrtavaju skice svoje nemoći, pa okvir kazališne predstave čine situacije koje izdvojene iz konteksta mogu izgledati benigno i tinejdžerski naivno. Naivnost prelazi u egzistencijalnu mučninu tretmanom narativnog materijala na kazališnoj sceni. Da li su mladenački ljubavni jadi izraz trenutne nezrelosti ili obrazac za manipulativne odnose u zreloj dobi? Koliko ljudi nema luksuz naknadnog uvida u pogreške iz mladosti, ostajući njihov zarobljenik cijeloga života?

Izvor: http://www.rugantino.hr/mojanuklearnaljubav.html