Izložba starih čestitki, što ju je Muzej Valpovštine priredio i predstavio javnosti, sjajno se uklopila u blagdansko ozračje.

Bajkovito osvijetljen dvorac u nedjelju 9. prosinca je ugostio posjetitelje koji se još uvijek, sa sjetom prisjećaju vremena bez interneta, društvenih mreža i mobitela. Vremena kada su se čestitke uz blagdane slale poštom. Više od stotinu različito dizajniranih čestitki, najstarija iz ostavštine grofice Julijane iz 1899. godine pa sve do onih iz 60-tih godina prošlog stoljeća, našle su se na zidovima ili u vitrinama Muzeja, kako bi, eto u ovakvim prilikama, bile predstavljene javnosti i dopunile romantična prisjećanja.

Izložbu je pripremila i posjetitelje pozdravila viša kustosica – voditeljica Muzeja Valpovštine, Mirjana Paušak sa suradnicima, a tko je propustio otvorenje, ima vremena posjetiti Muzej u redovito radno vrijeme sve do kraja godine.

Adventski je program nastavljen na trgu kralja Tomislava, sada već uobičajenim druženjem u improviziranom seocetu uz uobičajenu gastronomsku ponudu valpovačkih udruga i kafića, a za dobro raspoloženje brojnih, posebno mladih posjetitelja pobrinuo se osječki šesteročlani jazz bend Sing Song Swing.

Autor: Vladimir Vazdar

Foto: Vladimir Vazdar, Zlatko Gregurić

 

Skip to content