Pokroviteljstvo prihvatilo Ministarstvo kulture i Ministarstvo turizma.

Gradonačelnik Valpova Matko Šutalo sa Predsjednicom Republike Hrvatske gospođom Kolindom Grabar-Kitarović dogovorio je pokroviteljstvo nad 50. Ljetom valpovačkim. Prvi je to puta da je Predsjednik odnosno Predsjednica Republike Hrvatske  pokrovitelj jedne od najvećih i najstarijih amatersko kulturnih manifestacija u Republici Hrvatskoj. Pokroviteljstvo je prihvatilo i Ministarstvo kulture RH na čelu sa ministricom Ninom Obuljen Koržinek te Ministarstvo turizma RH na čelu sa ministrom Garijem Cappellijem.

„Ovo je povijesni trenutak i veliko priznanje za Valpovo i za sve građane Valpovštine koji godinama čuvaju nasljeđe naših predaka i nacionalni identitet. Od srca velika hvala našoj Predsjednici što je prihvatila pokroviteljstvo te se iskreno nadamo da će i osobno doći i posjetiti Valpovo i ovaj veliki jubilej, a jednako tako radujemo se i posjetu ministrice kulture i ministra turizma.“ – rekao je gradonačelnik Matko Šutalo.

Dopis Predsjednice u prilogu članka.

Pripreme za 50. Ljeto valpovačko već su započele. Gradonačelnik je još početkom 2018.g. osnovao tim koji osim njega i njegove zamjenice Ane Brajnović čine Eduard Lacković – voditelj Turističke zajednice Grada Valpova, Zvonko Barišić – ravnatelj Ustanove za kulturne djelatnosti, Duško Topić kao predstavnik Kulturno umjetničkih društava, povjesničar dr. Dinko Župan te Zdravko Barišić.

„Imamo dovoljno vremena za pripremu pravog spektakla. Planiramo Lijepoj našoj i našim susjedima prezentirati valpovački kraj u najljepšem svjetlu. Ovo je početak nove ere Ljeta valpovačkog kao najvećeg promotora našega Grada, naše tradicije i naših običaja.“ – na kraju je sa zadovoljstvom istaknuo gradonačelnik Šutalo.

Inače ovogodišnje 50. Ljeto valpovačko održat će se od 22. lipnja do 1. srpnja 2018.g.

Prilozi za pregled: