Udruga Uzorne hrvatske seoske žene organizira izbor za „Najuzorniju hrvatsku seosku ženu“ i na taj način zalaže se za promicanje vrijednosti i važnosti žene na selu o ciljem podizanja kvalitete življenja na hrvatskom selu, očuvanju obitelji i kulturne baštine, te obilježavanju Svjetskog dana seoske žene koji se obilježava svake godine 15. listopada diljem svijeta.

Medijskim promicanjem važnosti i vrijednosti žene na selu, promiče se i spolna ravnopravnost, njihova emancipacija u obitelji i društvu, briga o zdravlju, obrazovanju i mogućnost zapošljavanja i samozapošljavanja žena na selu. U tu svrhu ovogodišnji izbor za najuzorniju hrvatsku seosku ženu održava se 14. listopada 2018. godine u  Zagrebu.

Titulu najuzornije hrvatske seoske žene može ponijeti žena u dobi između 25 i 65 godina, hrvatska državljanka, koja živi na selu, uživa ugled u svojoj sredini, ima lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvodi poljoprivredne proizvode, rukotvorine ili stvara umjetnička djela. Buduća najuzornija žena mora biti prepoznata od strane sredine u kojoj živi kao borac za razvitak i napredak društvenog, kulturnog i gospodarskog života, obitelji i zajednice.

Prijava mora sadržavati ime, prezime, adresu i broj telefona, datum i godinu rođenja, bračno stanje, broj djece, obrazovanje (zanimanje i stručna sprema) i kratak životopis. Prijaviti se može sama žena li ju može prijaviti i netko drugi uz njezinu suglasnost. Važno je naglasiti i kako se na natjecanje ne mogu prijaviti kandidatkinje koje su već sudjelovale na izboru.

Prijavnicu možete preuzeti na stranicama Turističke zajednice grada Valpova na http://tz.valpovo.hr, na stranicama Grada Valpova na https://valpovo.hr/, ili osobno u Turističkoj zajednici grada Valpova, Trg kralja Tomislava 2 (Centar kulture „Matija Petar Katančić“ Valpovo – 2. kat) – Radnim danom 07,00 – 15,00 sati.

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirati na broj 099/782 – 3200

 Krajnji rok za prijavu je do 15. svibnja 2018. godine.

Voditelj poslova

Ureda TZ grada Valpova:

Eduard Lacković, mag.cult.

PRIJAVNICA ZA PREUZIMANJE: