Inicijativom Grada Valpova, Turističke zajednice grada Valpova te Valpovačkog poduzetničkog centra, tijekom jučerašnjeg dana, ispred kulturno-povijesnih objekata i znamenitosti grada Valpova, postavljeno je deset dvojezičnih info-panoa na hrvatskom i engleskom jeziku.

Samostojeći informativni panoi, izrađeni od aluminijskih stupova nosača s aluminijskim okvirom i aplikacijom zaštićenom prozirnim plexiglasom, uz fotografiju i naslov, u sebi sadržavaju osnovne informacije o objektu/znamenitosti, o njegovoj gradnji, namijeni i vremenu njegova nastanka. Na panoima se nalazi i QR kod Grada Valpova putem kojeg korisnici mogu učitati web stranicu Grada Valpova i saznati sve potrebne informacije o mjestu gdje se nalaze. S ciljem boljeg informiranja posjetitelja, ali i domaćeg stanovništva o bogatoj kulturno-povijesnoj baštini te unapređenja prezentacije turističke ponude Grada Valpova, info-panoi su postavljeni na lokacijama:

  1. Ispred dvorca Prandau-Normann: „KATANČIĆEVO POPRSJE“, „MUZEJ VALPOVŠTINE“, „VALPOVAČKI DVORAC“, „SREDNJOVJEKOVNA KULA“, „KAPELA SVETOG TROJSTVA“
  2. Ulaz u valpovački perivoj (Zapadna strana): „PRANDAUOVO KAZALIŠTE“, „KONJUŠNICE ERGELE“
  3. Ispred Centra kulture „M.P. Katančić“ Valpovo: „PIVOVARA VALPOVO“
  4. Ispred starog hotela u središtu Valpova: „HOTEL FORTUNA“
  5. Ispred stare Gradske vijećnice: „PUČKA ŠKOLA“

Grad Valpovo, Turistička zajednica grada Valpova i Valpovački poduzetnički centar zahvaljuju se tvrtki Signum d.o.o. iz Čepina na izradi i postavljanju info-panoa na navedenim lokacijama, gospodinu Stjepanu Najmanu, Online školi stranih jezika ERYIA na obradi i prijevodu tekstova te gospodinu Tomislavu Moraveku na grafičkom dizajnu.