Hrvatsko muzejsko društvo u suradnji s brojnim hrvatskim muzejima i drugim baštinskim institucijama, u petak 26. siječnja 2018. godine, od 18,00 do 01,00 sat po trinaesti put, organizira manifestaciju Noć muzeja.

Noć muzeja 2018. godine koncipirana je kao dinamična manifestacija s bogatim programima u muzejima i drugim baštinskim ustanovama i događanjima na otvorenim pozornicama i trgovima u hrvatskim gradovima i mjestima. Okvirna tema ovogodišnje NOĆI MUZEJA je Muzeji i sport.

Noć muzeja 26. siječnja 2018. godine u

 Muzeju Valpovštine

18,00 – 01,00 sat

***PROGRAM***

18,00 sati: Otvorenje izložbe „Od početaka sporta u Valpovu do priznanja u Bruxellesu“

18,00-22,00 sata: Kreativna radionica crtanja i slikanja na temu ” Moj omiljeni sport” – uz stručnu suradnju Ateljea ” Griva” Valpovo

18,30 sati: Nastup Vrtićaraca

19,00 sati: Promocija knjige “Pl. Berks i Ostrožac – Tragovima jedne obitelji” autora Almira Kurtovića

20,00 sati: Nastup Ženskog vokalnog sastava „Snaše“ pri KUD-u „Kolo“ Nard

+

Skupni scenski nastup Dramske skupine Srednje škole Valpovo:

„E, moj Đureto!“ (Mentor: Ljiljana Silađi, glume: Elena Perak, Sara Perak)

21,00 -22,00 sata: Nastup benda „Bikini Motel“

 

Uz Otvorenje izložbe „Od početaka sporta u Valpovu do priznanja u Bruxellesu“, posjetitelji će od 18,00 do 01,00 sat moći razgledati i stalne izložbe Muzeja Valpovštine:

 

  1. “Ostavština plemićke obitelji Prandau-Normann” (Stalna izložba iz 2009. – Muzej – 1. kat)
  2. “Tiskana ostavština valpovačkih vlastelina” (Stalna izložba iz 2015. – Muzej – 1. kat)
  3. “Geološka zbirka Muzeja Valpovštine” (Stalna izložba iz 2013. – Muzej – prizemlje)
  4. “Povijest obrtništva Valpovštine” (Stalna edukativna izložba iz 2016. – Muzej – prizemlje)
  5. „Povijest školstva u Valpovštini“ (Stalna izložba iz 2016. – Muzej – Prizemlje)
  6. “220 godina kapelice sv. Roka u Valpovu” (Stalna informativna izložba iz 2016. – Izložbena prostorija u dvorskoj kapelici)

+

Noć Muzeja u Artbeat muzeju stickera u KLUBU MLADIH VALPOVO!

(Zgrada stare Gradske vijećnice)

Dio atmosfere Noći muzeja moći ćete osjetiti i u alternativnim izložbenim prostorima Valpova. U Klubu mladih Valpovo koji služi kao dom udruzi REVOLUTION i ARTBEAT MUZEJU STICKERA pruža vam se jedinstvena prilika da pogledate i istražite stickere iz cijeloga svijeta u postavi Artbeata!

Program se održava 26. 1. 2018. u trajanju od 18,00 do 01,00 sat u prostorijama Kluba Mladih Valpovo!

Za glazbenu podlogu su zaduženi lokalni DJ kolektivi : Revolt Dj’s, Rebel Station SoundSystem i Slavonija Vibes Syndicate.

Uz jedinstvenu postavu Artbeat muzeja stickera možete i pogledati ponudu lokalnog streetwear branda Antifolk Community te razgledati ručno rađene zvučne kutije Rebel Station Soundsystem-a koje su izradili članovi udruge Revolution.

Ovaj događaj je prilika pokazati da grad poput Valpova putuje rame uz rame s ostalim žarištima urbane kulture kako u Hrvatskoj tako i dalje. Dokaz da sticker art, streetwear i Soundsystem kultura domaće proizvodnje nisu samo blijeda kopija već autentični i kvalitetni original.

Udruga Revolution ove godine slavi 10 godina postojanja i ovo je jedan od niza događaja kojim će obilježiti desetogodišnji jubilej.